Simbolistica pagana de inchinare idolatra la Zeul Soare Baal, prezent si astazi in sistemele religioase si heraldica statelor

Manipularea maselor, contrafacerea adevarului  si idolatria mascata

 

 Zeul soare babilonian Shamash, corespondentul zeului Ra (egiptean)

Zeul soare babilonian Shamash: shemesh, sheh’mesh inseamna : a fi stralucitor;soarele; raza dinspre est.

Poate va intrebati de ce bisericile ortodoxe si nu numai au toate altarele spre EST?Astfel incit cei care vin sa se inchine sa o faca cu fata spre EST ,spre locul de unde rasare zeul soare Baal,numit si  Shamash, Zero-ashta, Osiris sau Ra in traditia egipteana! 

Este oare Dumnezeu batjocorit de cei care se inchina in biserica ,cu fata spre EST, zeului soare Baal? Desigur, confirmarea o gasim in Ezechiel 8:16: Si m-a dus in curtea dinauntru a Casei Domnului. Si iata ca la usa Templului Domnului, intre pridvor si altar, erau aproape douazeci si cinci de oameni, cu dosul intors spre Templul Domnului si cu fata spre rasarit; si se inchinau inaintea soarelui spre rasarit.

Observati in basorelieful antic de sus  simbolul crucii solare a zeului soare Shamash,precum si crucea ANKH din mana regelui babilonian. Pe altarul din fata regelui se afla discul  cu crucea solara,la care se inchina cu mainile impreunate personajele din stanga, intr-un ritual religios.

Dar ce cauta crucea ankh la babilonieni ,cand ea este foarte prezenta in idolatria egipteana?? Este acelasi simbol al venerarii soarelui folosit si de babilonieni si de egipteni,care mai tarziu va primi un miner-suport de care sa fie tinuta, reprezentarea bine cunoscuta a crucii solare ankh: 

 Originar reprezenta un cerc deasupra unei linii: Soarele la orizont .Acolo, la orizont,unde zeul Soare murea (la vest) si renastea (la est) zilnic, acolo se credea ca este Poarta lumii de dincolo, a umbrelor si a mortii.

Crucea solara a zeului  Baal,numit si  Shamash, Zero-ashta, Osiris sau Ra , este prezenta intr-o uriasa proportie astazi ,o continuare a paganismului vechi in ''crestinismul'' formal de astazi.

Sunt 2 mari linii de idolatrie pagana : 1) a venerarii astrelor: soare,luna, stele, planete,   2) a venerarii si sacralizarii animalelor.Aceste 2 izvoare pagane provin din Babilon si Egipt,si se intrepatrund .

 Nimrud: oras antic asirian , la 30 km sud-est de Mosul(Irak)ce si-a primit numele dupa ''viteazul'' cunoscut si sub numele de Nimrod, Nimrod,detalii pe wikipedia  .

Despre Nimrod gasim referiri in Geneza 10:11-12, Mica 5:6, 1Cronici 1:10

Basorelief , palat din orasul antic Nimrud: Crucea solara incadrata de aripi

cruce solara a solstitiilor iarna/vara si crucea solara celtica(dreapta)

Crucea solara celtica este un simbol pagan al venerarii zeului ODIN. Acest zeu pagan apartine culturii proto-germane.

Vine direct din stravechiul cult Canaanit al lui Baal, este prezenta in aproape TOATE culturile lumii. Despre Odin cititi mai multe aici

Hazor- Baal ,pe teritoriul fostului  Canaan:  descoperire in sit arheologic: stalp idolesc la care se inchinau canaanitii, observati crucea solara.

Paganismul antic este astfel prezent prin intermediul crucii celtice/ODIN inclusiv in troitele romanesti, biserici, manastiri, nu exista loc''religios'' fara aceasta simbolistica pagan preluata de ''crestinism'' si adoptata ca o mare ''binecuvantare'' si sursa de idolatrie.

altar de inchinare in Hazor-Baal, stele de piatra reprezentand idolatria solara practicata de canaaniti. Sit arheologic.Mai mult despre cultul pagan Baal aici in Wikipedia

-Troite maramuresene, troite taranesti..acelasi cult Baal, aceeasi cruce pagana solara la care se inchinau canaanitii , adoptata in ''crestinismul''idolatru .

 

 Ce cauta aceasta simbolistica pagana in crestinism? De ce Biserica a imprumutat si acceptat idolatria antica in practicile ei ? De ce este nevoie de astfel de paganisme care nu au NIMIC de a face cu HRISTOS , DUMNEZEU intrupat?  ''Sfanta traditie '' a tainelor mistic-pagane continua peste milenii idolatria pagana veche de peste 5000 de ani...

 

Ce cauta simbolistica ''rastignirii lui Isus Hristos'' asociata cu crucea solara Baal? Simplu, denota puterea,batjocura  si aroganta vechilor practici pagane,care il crucifica pe Sfantul lui Dumnezeu, Fiul Preaiubit , pe simbolul idolatriei pagane.

Din fericire , este doar o simbolistica falsa ce nu are nici o legatura cu adevaratul  Isus Hristos , care este Viu in vecii vecilor, si sta la dreapta Tatalui in ceruri, si mijloceste pentru cei ce ramin in Cuvantul Lui.

Crucea solara omniprezenta si in catolicism.

Scuza papalităţii, căreia îi dă glas cardinalul Newman, este că deşi se recunoaşte că aceste lucruri sunt chiar «instrumentele şi anexele însoţitoare ale adorării demonilor», acestea au fost, totuşi, «sfinţite prin adopţie în biserică» ?!?!? (Newman, Development, p. 359, 360).

Papa, intr-o procesiune inchinata zeului Soare.

Piata St.Peter din Vatican: vedere din aer, se poate observa designul dedicat crucii solare pagane.

ShamashBaal

Stela antica , simbol al zeitatii Shamash=Baal ,zeul Soare,dupa care a fost copiata arhitectura pietei Sf Petru din Vatican, precum si curtea noului proiect ortodox Catedrala Mantuirii Neamului

Piata St.Peter din Vatican, vedere apropiata: Obeliscul, simbol al arogantei pagane egiptene, o ofensa adusa adevaratului Dumnezeu,ca o sulita spre cer(unii experti il considera un simbol sexual, falic,al zeului baphomet) in centrul crucii solare: 25 m inaltime,adus din Egipt in anul 37 d.H.

Catedrala Mantuirii Neamului: curtea interioara a proiectului megalomaniei ortodoxe este aceeasi cruce solara pagana, aproape identica cu cea a  Bisericii Catolice in Piata Sf.Petru din Vatican. Desi Marea Schisma le-a separat in trecut, cele doua mega-biserici Catolica si Ortodoxa impart frateste aceeasi simbolistica pagana antica a zeitatii Baal-Shamash, inchinata zeului Soare. Mai lipseste Obeliscul egiptean .

Obelisc,simbol al venerarii zeitatilor pagane,  in Luxor, Egipt. Astazi se mai gasesc citeva obeliscuri in urmatoarele locatii din Egipt: 

Pharaoh Ramses II, Luxor Temple,Pharaoh Tuthmosis I, Karnak Temple, Luxor Pharaoh Hatshepsut, Karnak Temple, Luxor Pharaoh Senusret I, Al-Masalla area of Al-Matariyyah district in Heliopolis, Cairo(''Heliopolis= orasul soarelui'' ) Pharaoh Ramses III, Luxor Museum Pharaoh Ramses II, Gezira Island, Cairo, 20.4 m[14] Pharaoh Ramses II, Cairo International Airport, 16.97 m Pharaoh Seti II, Karnak Temple, Luxor, 7 m Pharaoh Senusret I, Faiyum (ancient site of Crocodilopolis), 12.9 m

< Intrebare: ce cauta obeliscul pagan egiptean in fata Vaticanului, in centrul crucii solare? Ce cauta simbolistica solara si elementele de idolatrie pagana in biserica catolica si ortodoxa ?

APOLLO, zeul -Soare,zeul luminii in mitologia greaca, cunoscut si sub numele de'' Sol Invictus '' (Soarele neinvins)-mozaic in El Djem , Tunisia, secolul 2 . Discul solar si razele soarelui formeaza binecunoscutul halou din spatele capului zeului Apollo.

De retinut ca este un mozaic dedicat zeului Apollo, nicidecum vreunui''sfant'' , primele reprezentari cu discul solar si crucea solara in spatele unor personaje biblice(Isus Hristos, apostolii etc) au aparut  la 450-500 de ani dupa ce Isus Hristos s-a Inaltat la Cer!

Tainele nelegiuirii a vechilor practici pagane incepusera, dupa 500 de ani de la Inaltarea Lui Isus , sa isi insinueze simbolistica idolatra pagana a vechilor zeitati adorate(zeul soare) in combinatie cu simbolistica ''crestina'' ...pentru a controla mai usor masele de oameni,care nu puteau renunta dintr-o data la vechile credinte pagane

Pictura bisericeasca, crucea solara Shamash in spatele capului...omniprezenta oriunde in biserici ortodoxe...

Vitraliu religios, crucea solara si raze iesind din spatele capului personajului.

''Regina cerului''Isis (Semiramis) si pruncul(Horus) in diferite culturi religioase..Soarele si crucea solara, mereu prezente, printr-un disc in spatele capului.

Icoane ortodoxe,cu soarele si crucea solara in decor.Desigur, sunt mii de imagini similare,incepand de la zugravelile de pe peretii bisericilor,pina la icoane sculptate, medalioane ...idolatria nu are limite,exact ca si in trecut.

Ce parere are Dumnezeu, Creeatorul universului despre indoctrinarea falsei stiinte a ‘’ostirilor ceresti’’ ,sori,planete,constelatii,ce erau venerate ca ‘’dumnezei creatori’’ acum mii de ani ,dar si in ziua de astazi?

Deuteronom 17:2-3’’ ..se va găsi poate în mijlocul tău, într-una din cetăţile pe care ţi le dă Domnul Dumnezeul tău un bărbat sau o femeie care să facă ce este rău înaintea Domnului Dumnezeului tău, şi care să calce legământul Lui; care să meargă după alţi dumnezei ca să le slujească şi să se închine înaintea lor, după soare, lună sau toată oştirea cerurilor, aşa cum eu n-am poruncit.

Ce spune Dumnezeu despre ''imparateasa cerurilor'' caruia ii aduceau tamaie si ofrande de mincare oamenii , in traditia lor pagana?

IeremiA 17:18 '' Copiii strâng lemne, părinţii aprind focul, şi femeile frământă plămădeala ca să pregătească turte împărătesei cerului şi să toarne jertfe de băutură altor dumnezei ca să Mă mânie''

Ieremia 44:17 '' Ci voim să facem cum am spus cu gura noastră, şi anume: să aducem tămâie împărătesei cerului şi să-i turnăm jertfe de băutură, cum am făcut noi şi părinţii noştri, împăraţii noştri şi căpeteniile noastre în cetăţile lui Iuda şi în uliţele Ierusalimului. Atunci aveam pâine de ne săturam, eram fericiţi şi nu treceam prin nicio nenorocire!''

Ieremia 44: 18 ''Dar, de când am încetat să aducem tămâie împărătesei cerului şi să-i turnăm jertfe de băutură, am dus lipsă de toate şi am fost nimiciţi de sabie şi de foamete…''

Ieremia 44:19 '' De altfel, când aducem tămâie împărătesei cerului şi-i turnăm jertfe de băutură, oare fără voia bărbaţilor noştri îi pregătim noi turte ca s-o cinstim făcându-i chipul şi-i aducem jertfe de băutură?”

Ieremia 44:25 '' Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeul lui Israel: „Voi şi nevestele voastre aţi mărturisit cu gurile voastre şi aţi împlinit cu mâinile voastre ce spuneţi: „Vrem să împlinim juruinţele pe care le-am făcut, să aducem tămâie împărătesei cerului şi să-i turnăm jertfe de băutură!”

.

''Imparateasa cerului'' si pruncul ,a purtat diverse nume in idolatria pagana: Hator(sotia lui Ra,Aton), Isis(Astarteea) (sotia lui Osiris), Semiramis, etc,  intr-o multitudine de sculpturi si reprezentari antice si moderne din India,Egipt, Mesopotamia,Africa, Europa, cultura mayasa, incasa, sumeriana,azteca, budhista,etc... Nici o legatura cu adevaratul Isus Hristos, nascut din Fecioara Maria (sau Miriam, in limba ivrit)

Fecioara Maria , cea binecuvantata intre femei dupa cum scrie in Cuvant, a avut in timpul vietii pamantesti o tinuta morala, o modestie, un caracter nepatat, intr-o totala ascultare de Dumnezeu .  Nu si-a arogat NICIODATA vreun titlu sau functie de ''imparateasa  a cerurilor'' , nu a predicat, nu a facut minuni, nu a vindecat , nu si-a construit altare, nu si-a publicat imagini idolatre de inchinare catre propria-i persoana , pur si simplu a facut EXACT ce a dorit Dumnezeu: a dat nastere, fecioara fiind, Cuvantului intrupat= Dumnezeu intrupat= Isus Hristos.

Si aceasta nu prin vointa ei sau a vreunui om, ci prin Duhul Sfant.

Sistemele religioase folosesc numele ei si imaginea biblica a descrierii ei ca sa mascheze vechea idolatrie antica a ''imparatesei cerurilor'' , atribuindu-i puterile acelui personaj mistic pagan, functia de ''regina'' sau 'imparateasa'' a cerurilor, intr-un fel de ''sotie/consoarta'' a Dumnezeirii (!) , de '' preoteasa mijlocitoare '' intre oameni si Isus Hristos, Dumnezeu intrupat.

Si ca sa desfiinteze dinainte orice incercare viitoare de prostire a maselor cu idolatrizarea ''reginei cerurilor'' cea''facatoare de minuni'' , insusi Isus Hristos , pune lucrurile la punct intr-o ocazie oarecare, cand predica multimii si a fost intrerupt de venirea mamei sale si a fratilor sai:

Matei 12: 46.'' Pe când vorbea încă Isus noroadelor, iată că mama şi fraţii Lui stăteau afară şi căutau să vorbească cu El. 47. Atunci cineva I-a zis: "Iată, mama Ta şi fraţii Tăi stau afară şi caută să vorbească cu Tine." 48. Dar Isus a răspuns celui ce-I adusese ştirea aceasta: "Cine este mama Mea şi care sunt fraţii Mei?" 49. Apoi Şi-a întins mâna spre ucenicii Săi şi a zis: "Iată mama Mea şi fraţii Mei! 50. Căci oricine face voia Tatălui Meu care este în ceruri, acela Îmi este frate, soră şi mamă."

Astfel, Isus Hristos arata clar care este ''rolul si functia'' mamei Lui binecuvantate, rol care se OPRESTE la nasterea Lui si cresterea Lui. Pentru Isus Hristos , omul care asculta si indeplineste vointa Lui Dumnezeu este mai presus de grade de rudenie sau ''functii'' omenesti.

SINGURUL mijlocitor intre noi si Dumnezeu este Isus Hristos, Marele nostru preot, '' o nădejde tare şi neclintită, care pătrunde dincolo de perdeaua dinăuntrul Templului, unde Isus a intrat pentru noi ca înainte-mergător, când a fost făcut "Mare Preot în veac, după rânduiala lui Melhisedec".".(Evrei 6,20)

Cum stim ca Isus Hristos este intr-adevar singurul mijlocitor intre noi si Dumnezeu? 

''Căci este un singur Dumnezeu, şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos'' 1Timotei 2: 5

Toate aceste reprezentari,picturi,simboluri  NU AU NICI O LEGATURA cu Isus Hristos si cu invatatura biblica, toate se refera la acelasi cult pagan babiloniano-egiptean ,cult al soarelui Shamas, Ra, Horus, Osiris, Semiramis, Isis SI ALTE ZEITATI FALSE. Doar ca acum li se atribuie ,in mod aberant, ideea de ''crestinism'' , ca si cum in imagini ar fi Isus Hristos Insusi.

Intrebare:  L-a fotografiat  cineva pe Isus Hristos in timpul vietii pamantene? Exista poze cu El? L-a pictat cineva pe Hristos cit a trait pe pamant?L-a desenat macar, i-a facut vreun portret? NIMENI NICIODATA.  

Asadar, toate aceste reprezentari mincionase sunt de fapt elemente de idolatrie pagana, ce vin de acum 4000 de ani, din cultele religioase inchinate zeitatilor soarelui,lunii,si altor corpuri ceresti. Dumnezeu Se declara scarbit de aceasta forma de idolatrie :

Deuteronom 4 ,15-16:''.. vegheaţi cu luare aminte asupra sufletelor voastre, ca nu cumva să vă stricaţi, şi să vă faceţi un chip cioplit, sau o înfăţişare a vreunui idol, sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei ‘' ..

Sa revenim la Zeul Soare Shamash ,asezat pe altarul de inchinare in Babilonul antic.

Ce gasim  in  altarele ortodoxe si catolice, in imaginile alaturate?

Pe altarul babilonian de inchinare al Zeului Soare Shamash: discul si crucea solara. Inchinatorii cu palmele impreunate se rugau la zeu, in dreptul crucii solare.

Altar Ortodox: inchinatorii vin si ingenunchiaza, cu fata spre soare rasare(EST) in fata altarului unde gasim.. SOARELE ,deasupra usilor batante !

Altar Ortodox, deasupra lui gasim crucea solara a zeului Shamash, puternic iluminata (doar este simbol al soarelui) si discul solar  in spatele chipurilor zugravite.

Altar Catolic, simbolul zeului soare pe podea in fata altarului pe podea, si in spatele chipurilor   cioplite din centru..

Care este ziua de inchinare a paganilor din Imperiul Roman ?Desigur,ziua Soarelui - SUN-Day, Duminica!

Romanii , ca si alte popoare pagane, se inchinau la SOL INVICTUS (zeul-soare) , adica Cel Neinvins ,  in prima zi a saptamanii

Evreii, si desigur Isus Hristos, care era evreu , se inchinau lui Dumnezeu in adevarata zi de odihna ,cea a Sabatului, in ziua a 7-a a saptaminii (Simbata)

Isus Hristos a murit pe cruce vinerea, '' in ziua pregatirii '' pentru Sabat : Luca, capitol 23, verset 53-54 : ''L-a dat jos de pe cruce, L-a infasurat intr-o pinza de in, si L-a pus intr-un mormint nou, sapat in piatra, in care nu mai fusese pus nimeni. Era ziua Pregatirii, si incepea ziua Sabatului '' Trupul Lui Isus Hristos s-a odihnit in mormint simbata, in perioada Sabatului, tocmai pentru a intari Legea scrisa de Dumnezeu pe tablele de piatra date lui Moise, Lege care era de la inceputurile zidirii, inca din Geneza capitol 2, dar pe care oamenii in decaderea lor o uitasera...

Ce se spune mai departe in Biblie? Invierea Lui Isus a avut loc in Prima zi a saptaminii, duminica ! Marcu cap 16: '' Dupa ce a trecut ziua Sabatului, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, si Salome, au cumparat miresme, ca sa se duca sa unga trupul lui Isus.In ziua DINTAI a saptaminii (duminica) s-a dus la mormint....'' si verset 9 : ''Isus , dupa ce a inviat , in DIMINEATA ZILEI DINTAI a saptaminii, S-a aratat mai intai Mariei ...''

Cine a schimbat ziua a 7-a de inchinare cu ziua 1 a saptaminii, dedicata zeului Soare Sol Invictus?

In anul 323 dupa Hristos, imperatorul roman Constantin a decretat :
'
' In intreaga imparatie, ziua Duminicii sa fie zi de odihna si de sarbatoare, zi de rugaciune'
Este foarte clar cine a schimbat
adevarata zi de inchinare din simbata(sabat ) in prima zi a saptaminii, duminica.

Un imparat roman care a crezut ca poate prin ''crestinare '' de stat sa controleze, sa manipuleze  imperiul roman si sa unifice diversitatea de credinte si zeitati pagane in care credea populatia imperiului sub o singura autoritate; iar duminica, fiind ziua de inchinare pagana la Solis Invictus (ziua de inchinare la Soare) a fost transformata in ''ziua de inchinare'' la Dumnezeu, desfiintind sabatul adevarat pe care Dumnezeu l-a lasat omenirii.
In ''Istoria Bisericii'' Dr. Boroianu spune: ''
A fost oare Constantin crestin cind a dat decretul sau pentru serbarea duminicii ca zi de sarbatoare in Biserica crestina la anul 323 ? Nu! Citez din Autorii ''Istoriei Bisericesti '' : ''Imperatorul trecu la crestinism in anul 64 al vietii sale (adica in anul 337, la 14 ani dupa darea decretului ), oprit pina acum a face aceasta trecere din motive de inalta intelepciune...O boala insa, care ii prevesteste moartea, il facu pe imperator sa primeasca botezul, in palatul sau din Nicodimia, de la episcoul Eusebiu (anul 337 ) Dupa moarte, senatul roman l-a pus intre zei . ''
Motivul care a determinat conducerea Bisericii crestine, dupa unirea ei cu Statul roman , sa adopte ziua soarelui (Dies Solis , sau Sun day in engleza, Sonntag in germana ...) in locul Sabatului, este lamurit si in cartea ''Sarbatorile Romane si Romine :
''
Sarbatorile stabilite, acelea cu zi anumita, cad toate in zilele de sarbatori ale paganilor, care s-au crestinat. De ce ? Fiindca era greu sa faci pe paganii crestinati sa se lase deodata si cu de-a sila de obiceiurile lor din stramosi, sa-si lepede sarbatorile, sa-si uite idolii si zeii lor. Ei trebuiau deprinsi cu incetul. Astfel, s-au lasat neatinse zilele lor de sarbatoare, dar in loc de zeii lor , cu incetul s-au rinduit sfintii crestini intr-aceste zile, ca sa fie sarbatoriti. Toti zeii pagani au fost inlocuiti cu sfinti crestini ''(Poboran, pagina 4) 

Intelegem dar ca toata aceasta simbolistica pagane a zeului Soare in biserici nu tine doar de o reprezentare vizuala a unei idolatrii practicate de milenii, ci loveste adanc in Legea lui Dumnezeu, care a stabilit o cu totul alta zi de inchinare (ziua a 7-a) , pe cand ziua de inchinare idolatra la Soarele Sol Invictus este ziua dintai a saptamanii( SUN-day , Sontag..) Nu este nici o confuzie in ordinea numararii zilelor, pina si Microsoft in calendarul windows (click pe ceassul din dreapta jos a desktop-ului dvs) incepe ordinea zilelor saptaminii in ordinea corecta ,biblica : Sun-day(prima zi), Monday(a doua zi) etc...si  Saturnday(Simbata) ziua a 7-a! Doar incepand cu windows7 si unele versiuni de Vista , exista posibilitatea modificarii zilei I a saptamanii DUMINICA , datorita ofuscarii unor activisti religiosi care cer schimbarea calendarului windows dupa propriile lor crezuri.

Este oare Bill Gates adventist de ziua a 7-a ? Este Microsoft un cult religios ''simbatar''? Nicidecum, aceasta ordine corecta a zilelor nu are nimic de a face cu anumite culte religioase  actuale, ci cu succesiunea  adevarata si corecta a zilelor saptaminii care incepe cu ziua 1 Duminica(Sun-day) si se termina cu ziua a 7-a Saturnday(Simbata). 

Miliarde de oameni se inchina Soarelui, cu fata spre Est(soare-rasare) , in fata unor altare cu reprezentari ale soarelui si a crucii solare Shamash , in fata unor chipuri si figuri de lemn,piatra sau picturi ce au in spate discul solar , raze ale soarelui , si in ZIUA de inchinare a Zeului-Soare : SUNDAY, SONTAG, Duminica, ziua zeului soare pagan SOL-INVICTUS.

 Elementele de idolatrie BABILONIANA si EGIPTEANA continua sa fie prezente intr-o mare masura in siglele si logo-urile institutiilor guvernamentale si prezidentiale din toata lumea, in sisteme religioase, in iconografia bisericeasca,in culte si organizatii mistice,pe bancnote si logo-uri de firme, companii,toate aratand de fapt CUI APARTIN la nivelul cel mai inalt toate imparatiile pamantene,conducerile,sistemele financiare,militare,economice si religioase .

Adorarea simbolisticii pagane nu este prezenta doar in sistemele religioase, ci si in simbolistica institutiilor de stat, fie ele romanesti sau straine.

Cultul solar babilonian, cultul taurului sacru Hapi egiptean (reincarnarea zeului soare Osiris, nascut din sotia lui Isis(!) , Horus zeul soim/acvila (acelasi Ra renascut din Isis sau Aton/Akenaton nascut din sotia lui Hator(!) , simbolistica babiloniana a regelui-zeu Nimrod , cel inaripat  in mijlocul discului solar , prezente pe steaguri, embleme nationale, logourile institutiilor de stat. 

    

  CONTINUARE >