Înţelepciunea strigă pe uliţe

 (Proverbele1: 20-33)

 

     

   

 

 Pentru ca nu primesc de la Dumnezeul celor Vii un raspuns favorabil pretentiilor lor gen ‘’ sa castig la loto ‘’, ‘’sa imi creasca salariu ‘’, ‘’ sa se marite fiica-mea ‘’ , ‘’sa se vindece cutare ‘’ etc, gloata isi cauta un ‘’dumnezeu ‘’ mai accesibil ,mai tangibil, sub forma unor oase putrezite invelite in aur si argint, care sa le satisfaca dorintele cat mai grabnic, ca doar n-au stat degeaba 10 ore la cozile interminabile de evlaviosi agresivi si certareti.

Iisus Hristos spune : ‘’ .. oare n-ati citit ce vi s-a spus de Dumnezeu, cand zice: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov"? Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii." (Matei 22:31-32)

'' Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii. Tare va mai rataciti!" (Marcu.12:27)

Atunci de ce alearga gloatele la ''sfinti morti''  sa le rezolve problemele personale?

Pentru ca Dumnezeul celor Vii nu le raspunde. Pentru ca Dumnezeul celor Vii nu le satisface dorintele personale asa cum isi doresc ei , si cand isi doresc ei . Pentru ca rugaciunea simpla in Numele lui Iisus Hristos li se pare prea putin, prea abstracta , prea fara consistenta.

Se inghesuie , se imbrancesc, se lovesc, lesina , se blesteama si se calca pe picioare plini de ''evlavie''  pentru a atinge macar 1 secunda oasele unui ins ce a trait intr-o alta epoca , cu speranta ca ce n-a facut Dumnezeu pana acuma pentru ei, va face acel rest de cadavru ambalat stralucitor ,poleit cu aur si argint.

’Înţelepciunea strigă pe uliţe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare; la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei: „Până când veţi iubi prostia, proştilor? Până când le va plăcea batjocoritorilor batjocura şi vor urî nebunii ştiinţa? ‘’(proverbe 20-22)

Norodul isi freaca portofelul ,batista si diverse obiecte personale de racla cu oase sperand ca acestea sa ‘’intervina ‘’ mijlocitor intre ei si Dumnezeu din Ceruri , sa le puna o vorba buna la ‘’ Al de sus ‘’ .Exista vreun alt mijlocitor intre om si Dumnezeu in afara de Isus Hristos ?!? Poate vreun ‘’sfant ‘’ altul decat Sfantul Lui Dumnezeu sa mijloceasca pentru povara pacatelor oamenilor si mantuirea lor ?

Apostolul Pavel : ‘’ Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, (Pavel catre Timotei, in 1 Timotei 2:5 )

Acest verset spulbera orice deviere catre idolatrie si adorare a altor persoane mijlocitoare intre noi si Dumnezeu, altele decat persoana lui Iisus Hristos .

Poate unii crestini vor spune ‘’ Domnule,noi intelegem clar din acest text  ca Mijlocitorul Hristos este singurul mijlocitor intre om si Dumnezeu.

Bun , perfect. Atunci de ce practicati ritualuri pagane de mijlocire prin cei morti (moaste,osuare) daca ati inteles clar ca Isus Hristos este Singurul Mijlocitor intre voi si Dumnezeu ? Nu va poate rezolva Hristos problemele de Unul singur, are nevoie de ajutor cumva din partea unor ''sfinti '' sub forma unor carcase putrede? Are nevoie Jertfa Lui de sange unica si completa de ''jertfele'' si ajutorul unor persoane decedate pentru a va ierta pacatele si a va mantui ?

De ce cereti prin ritualuri de inchinare idolatra la racle cu oase raspunsuri la problemele voastre unor morti ce se substituie Singurului Mijlocitor Isus Hristos ? care apropo,daca ati uitat cumva,  spre deosebire de oasele din racla, El este Viu in vecii vecilor si sta la Dreapta Tatalui in Ceruri. Si mijloceste pentru noi. Fara ajutor si fara intermediari.

Apostolul Pavel : ‘’ Astfel, fiindca avem un Mare Preot insemnat, care a strabatut cerurile - pe Isus, Fiul lui Dumnezeu - sa ramanem tari in marturisirea noastra ‘’ (Evr.4:14 )‘’ Punctul cel mai insemnat al celor spuse este ca avem un Mare Preot care S-a asezat la dreapta scaunului de domnie al Maririi, in ceruri, ‘’ (Evr.10:21)

Neinteresante cuvintele lui Pavel,nu ? ţaţa Leana si coana Marghioala , trecute bine de 60 de ani, tipic pentru 90 % din coada interminabila la pupat moaste ,nici n-au auzit si nici nu sunt interesate de ce scrie in Biblie, mai ales ca astia, Sadoveanu, Toparceanu , Arghezi si Eminescu care ‘’au scris-o’’ n-au fost nici ei usi de biserica bre...

Dar TU , tinere cu IQ mediu si ridicat, care stii sa folosesti internetul(altfel nu ajungeai pe aceasta pagina) , care iti postezi impresiile pe Facebook de pe iphone si care privesti fascinat la Discovery maretia lucrarii cosmice a Dumnezeirii , tu nu esti prezent la pupat moaste , decat cu rarisime exceptii, (poate daca esti luat cu forta de mam’mare si tanti Mitza , sau esti genul semi-retard, atunci cine te-a adus pe aceasta pagina?)

Tu nu ai nici disperarea lor, nici interesul obligatoriu pentru ‘’a te pune bine ‘’ cu ‘’Al de sus ‘’ pentru ca se apropie momentul plecarii din aceasta viata vrei nu vrei ...

Iti repugna idolatria din instinct , asocierea elementelor de ritual pagan ,incantatii si mirosuri de tamaie si lumanari iti provoaca greata , si te intrebi oare cu ce ai gresit? Esti mai diferit decat altii , oare Dumnezeu te iubeste mai putin pe TINE decat pe cei ce se avanta la pupat moaste?
Nicidecum. Dumnezeu te iubeste inca inainte de a te fi nascut , pentru ca altfel nu te nasteai . Ai primit viata fiindca Dumnezeu te-a iubit dinainte sa fi in burta maicii tale.

Mintea ta si inima ta refuza  sa accepte asocierea de lucruri moarte si ritualuri cu miros greu de moarte , cu Dumnezeu care este Viata, dragoste,bucurie, fericire, lumina ,bunatate si dreptate! Asa este, nu esti diferit . Esti doar normal, ai ratiune, judeci cu propriul tau creier si intelegi manipularea gloatelor indobitocite spiritual ; e normal sa nu te atraga .

Cerceteaza toate lucrurile si pastreaza ceea ce este bun . Cu cat iti vei dori mai mult sa cunosti tu personal, despre Dumnezeire, despre lucrarea lui Dumnezeu, cu atat mai mult Dumnezeu iti va descoperi adevarul .

Citeste Biblia .   

Si nu te vei rusina  cand Intelepciunea va striga pe ulite, acolo unde e gloata si zarva mai mare : ‘’ Înţelepciunea strigă pe uliţe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare; la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei: „Până când veţi iubi prostia, proştilor? Până când le va plăcea batjocoritorilor batjocura şi vor urî nebunii ştiinţa?

Întoarceţi-vă să ascultaţi mustrările mele! Iată, voi turna duhul meu peste voi, vă voi face cunoscut cuvintele mele… Fiindcă eu chem şi voi vă împotriviţi, fiindcă îmi întind mâna şi nimeni nu ia seama, fiindcă lepădaţi toate sfaturile mele şi nu vă plac mustrările mele, de aceea şi eu voi râde când veţi fi în vreo nenorocire, îmi voi bate joc de voi când vă va apuca groaza, când vă va apuca groaza ca o furtună şi când vă va învălui nenorocirea ca un vârtej, când va da peste voi necazul şi strâmtorarea. Atunci mă vor chema, şi nu voi răspunde; mă vor căuta, şi nu mă vor găsi. Pentru că au urât ştiinţa şi n-au ales respectul fata de Dumnezeu, pentru că n-au iubit sfaturile mele şi au nesocotit toate mustrările mele. De aceea se vor hrăni cu roada umbletelor lor şi se vor sătura cu sfaturile lor. Căci împotrivirea proştilor îi ucide, şi liniştea nebunilor îi pierde; dar cel ce m-ascultă va locui fără grijă, va trăi liniştit şi fără să se teamă de vreun rău. (Biblia, Proverbele1: 20-33)

https://www.youtube.com/watch?v=5fQKe18FgeQ

https://www.youtube.com/watch?v=J6Fs0FV9zyM