Falsificarea adevarului

 

Toti credinciosii crestini de la inceput, din Biserica crestina apostolica au tinut ca zi de sarbatoare saptaminala ziua Domnului, adica ziua a saptea- Sabatul (Simbata)conform legii sfinte din Decalog.

 Ziua a saptea nu este inventia acelei denominatiuni intitulate '' Biserica adventa de ziua a 7-a '', si nici a altor denominatiuni ''sabatariene'', ziua a saptea vine din Geneza , de la inceputurile primordiale, si este ziua in care Dumnezeu s-a odihnit dupa lucrarea de creere a universului intreg.

Nu ca Dumnezeu ar avea nevoie , in Atotputernicia Lui, sa se odihneasca vreodata, dar este scris ca El s-a odihnit tocmai pentru a pecetlui pentru totdeauna ziua a saptea ca zi de inchinare a lumii create in fata Lui, Stapinul Universului.

 In Geneza, pagina 2, capitolul 2, versetul 3 scrie foarte limpede: '' Dumnezeu a binecuvintat ziua a saptea si a sfintit-o , pentru ca in ZIUA ACEASTA S-a odihnit de toata lucrarea Lui, pe care o zidise si o facuse '' Amin.  Cine poate zice ca scrie o alta zi decit ''a saptea '' ?

Isus Hristos a murit pe cruce vinerea, '' in ziua pregatirii '' pentru Sabat :   Luca, capitol 23, verset 53-54 : ''L-a dat jos de pe cruce, L-a infasurat intr-o pinza de in, si L-a pus intr-un mormint nou, sapat in piatra, in care nu mai fusese pus nimeni. Era ziua Pregatirii, si incepea ziua Sabatului ''   Trupul Lui Isus Hristos s-a odihnit in mormint simbata, in perioada Sabatului, tocmai pentru a intari Legea scrisa de Dumnezeu pe tablele de piatra date lui Moise, Lege care era de la inceputurile zidirii, inca din Geneza capitol 2,  dar pe care oamenii in decaderea lor o uitasera...

Ce se spune mai departe in Biblie? Invierea Lui Isus a avut loc in Prima zi a saptaminii,  duminica ! Marcu cap 16: '' Dupa ce a trecut ziua Sabatului, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, si Salome, au cumparat miresme, ca sa se duca sa unga trupul lui Isus.In ziua DINTAI a saptaminii (duminica) s-a dus la mormint....'' si verset 9 : ''Isus , dupa ce a inviat , in DIMINEATA ZILEI DINTAI  a saptaminii, S-a aratat mai intai Mariei ...''

Isus Hristos nu a schimbat nici o iota din nici o Lege scrisa de Dumnezeu Tatal in Decalog, pentru ca Isus Hristos a declarat in mod repetat:  ''cãci M-am pogorât din cer ca sã fac nu voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis. '' Ioan 6:38,   '' Eu nu pot face nimic de la Mine însumi: judec dupã cum aud; si judecata Mea este dreaptã, pentru cã nu caut sã fac voia Mea, ci voia Tatãlui, care M-a trimis.'' Ioan 5:30, ''  Isus le-a zis: "Mâncarea Mea este sã fac voia Celui ce M-a trimis, si sã împlinesc lucrarea Lui.'' Ioan 4: 34 .

Ca si crestin, cum poti sa  crezi si sa accepti ca sunt adevarate cuvintele Mintuitorului si in acelasi timp sa sustii ca Isus a schimbat ziua de inchinare din Sabat in duminica ? Cind El Insusi  participa in fiecare Sabat la adunarile sinagogii, invata norodul lumina adevarului si vindeca oameni fizic si spiritual ?

Asadar, daca Isus Hristos a spus raspicat in nenumarate ocazii ca nu a venit sa schimbe vremurile si legea, ci sa implineasca voia Tatalui, cu autoritatea cui schimba oamenii ziua de odihna sabatica a zilei a saptea, in ziua Duminicii ? Argumente invocate de cei care au schimbat Legea, sunt doua:

1) Pentru a se face o deosebire intre iudei (evrei) si noi, ceilalti, neamurile crestinate , pentru a nu fi acuzati ca trecem de la paganism la ''religia iudaica'' (dar tocmai asta am facut cu totii, am primit ca adevarate cartile scrise de  Moise (Geneza, Exodul, Leviticul, Numeri, Deuteronomul) , cartile scrise de profetii evrei Isaia, Ieremia, Ezechiel, Daniel si toti ceillalti). Care deosebire sa fie?  Aici Apostolul Pavel intervine magistral in epistola catre romani , spulberind aceasta falsa dorinta de ''deosebire'' dintre noi si iudei, fiindca Legile si Dumnezeul nostru si al iudeilor este acelasi ! : '' În adevãr, nu este nici o deosebire între Iudeu si Grec; cãci toti au acelasi Domn, care este bogat în îndurare pentru toti cei ce-L cheamã.''(Romani 10:12)

Daca nu este nici o deosebire intre noi si evrei, si toti avem acelasi Dumnezeu, este foarte limpede ca si Legea morala a celor 10 porunci ce include si Sabatul este atit pentru evrei cit si pentru noi, neamurile .

Isaia , in capitolul 56 , prooroceste pentru toata omenirea,nu doar pentru evrei, aratind intentiile Lui Dumnezeu privind oamenii care vor cauta sa aleaga ce Ii este Lui placut, si care vor starui in legamintul cu El, si care vor pazi sabatul instituit de El inca de la facerea lumii:

'1 „Aşa vorbeşte Domnul: „Păziţi ce este drept, şi faceţi ce este bine; căci mântuirea Mea este aproape să vină, şi neprihănirea Mea este aproape să se arate.

2 Ferice de omul care face lucrul acesta, şi de fiul omului care rămâne statornic în el, păzind Sabatul, ca să nu-l pângărească, şi stăpânindu-şi mâna, ca să nu facă nici un rău!

3 Străinul care se alipeşte de Domnul, să nu zică: „Domnul mă va despărţi de poporul Său!" Şi famenul să nu zică: „Iată, eu Sunt un copac uscat!"

4 Căci aşa vorbeşte Domnul: „Famenilor, care vor păzi Sabatele Mele, care vor alege ce-Mi este plăcut, şi vor stărui în legământul Meu,

5 le voi da în Casa Mea şi înăuntrul zidurilor Mele un loc şi un nume mai bune decât fii şi fiice; le voi da un nume veşnic, care nu se va stinge.

6 Şi pe străinii, care se vor lipi de Domnul ca să-I slujească, şi să iubească Numele Domnului, ca să fie slujitorii Lui, şi pe toţi cei ce vor păzi Sabatul, ca să nu-l pângărească, şi vor stărui în legământul Meu,

7 îi voi aduce la muntele Meu cel Sfânt, şi-i voi umplea de veselie în Casa Mea de rugăciune. Arderile lor de tot şi jertfele lor vor fi primite pe altarul Meu, căci Casa Mea se va numi o casă de rugăciune pentru toate popoarele."

8 Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu, care strânge pe cei risipiţi ai lui Israel: „Voi mai strânge şi alte popoare la cei strânşi acum din el."

Asadar , noi, strainii , neamurile,care nu suntem evrei , dar ne lipim de El si staruim in legamintul cu El, si respectam Sabatul si ceea ce El ne cere, suntem considerati de El mai mult decit fii si fiice ! Ni se promite un loc pentru fiecare in Imparatia Lui si un nume vesnic, adica Mantuirea!

Un alt argument pentru care unii considera necesara schimbarea sabatului cu ziua duminicii : Isus Hristos a inviat in PRIMA ZI a saptaminii , si primii crestini & apostolii se adunau in prima zi a saptaminii pentru a se ruga si pentru a rezolva diverse probleme administrative ale bisericii de inceput.

Nu este nimic gresit ca oamenii sa se adune in orice zi a saptaminii pentru a se ruga , daca s-ar aduna in Numele Domnului in fiecare zi ar fi cu atit mai bine ! Pentru ca ''  acolo unde sunt doi sau trei adunati în Numele Meu, sunt si Eu în mijlocul lor'' zice Dumnezeu  ( Matei 18:20) ! Dar cu nici un chip apostolii si primii crestini nu au schimbat Sabatul din decalog cu ziua duminicii, fiindca nu se poate schimba nici o iota din Decalog fara sa darimi toate celelalte legi, e de ajuns sa calci o lege si automat te faci vinovat de calcarea tuturor .

In adevar, legea ceremoniala iudaica s-a implinit la Cruce, in Isus Hristos Fiul Lui Dumnezeu, Mielul de jertfa a Lui Dumnezeu, catapeteasma Templului s-a rupt si manifestarea prezentei Lui Dumnezeu in Sfinta Sfintelor din Templu (shekina) a disparut din acel moment. Dar legea a 4-a din decalog, ce este dedicata Sabatului, nu face parte din legea ceremoniala iudaica, ci din Legea morala vesnica data de Dumnezeu omenirii , iar Trimisul Lui , Isus Hristos ,a venit sa implineasca Legea, nu sa o schimbe : '' Sã nu credeti cã am venit sã stric Legea sau Proorocii; am venit nu sã stric, ci sã împlinesc. '' (Matei 5: 17 ) Dupa cum bine spune Hristos, in adevar El nu a venit sa schimbe Legea din Decalog, ci sa o intareasca prin modul Lui de viata si prin exemplul caracterului Lui neprihanit : '' Cãci adevãrat vã spun, câtã vreme nu va trece cerul si pãmântul, nu va trece o iotã sau o frânturã de slovã din Lege, înainte ca sã se fi întâmplat toate lucrurile.'' (Matei 5:18)

Nu poti pune la indoiala Legea morala data lui Moise de Dumnezeu, nici macar o singura lege din cele 10, '' Cãci, dacã ati crede pe Moise, M-ati crede si pe Mine, pentru cã el a scris despre Mine.'' spune Isus Hristos (Ioan 5:46). Daca nu-l crezi pe Moise, nu-l poti crede nici pe Isus Hristos. Pentru ca ''  ,Dacã nu ascultã pe Moise si pe prooroci, nu vor crede nici chiar dacã ar învia cineva din morti." (Luca 16: 31 ) Deci, daca nu credem pe Moise nu putem crede nici in Inviere, in Hristos, si aceasta nu o spune oricine, ci Insusi Isus Hristos !

Porunca a 4-a din Legea Lui Dumnezeu a fost schimbata de o putere omeneasca, si aceasta a fost profetita de Daniel cu aproape 700 de ani inainte , in cap 7: 23, 25 :

"Fiara a patra, este o a patra împãrãtie, care va fi pe pãmânt. Ea se va deosebi de toate celelalte, va sfâsia tot pãmântul, îl va cãlca în picioare si-l va zdrobi.'' '' El ( fiara )va rosti vorbe de hulã împotriva Celui Prea Înalt, va asupri pe sfintii Celui Prea Înalt, si se va încumeta sã schimbe vremurile si legea; si sfintii vor fi dati în mâinile lui timp...''

Fiara a patra este imparatia a patra, si anume Imperiul Roman , care prin imperatorul Constantin cel Mare si biserica romano-catolica au modificat Legea Lui Dumnezeu.

In anul 323 dupa Hristos, imperatorul roman Constantin a decretat :

'' In intreaga imparatie, ziua Duminicii sa fie zi de odihna si de sarbatoare, zi de rugaciune'

Este foarte clar cine a schimbat adevarata zi de inchinare din simbata(sabath ) in prima zi a saptaminii, duminica; Un imparat roman care a crezut ca poate prin ''crestinare '' de stat sa controleze imperiul roman si sa unifice diversitatea de credinte si zeitati pagane in care credea populatia imperiului sub o singura autoritate; iar duminica, fiind ziua de inchinare pagana la Solis Invictus (ziua de inchinare la Soare) a fost transformata in ''ziua de inchinare'' la Dumnezeu, desfiintind sabatul adevarat pe care Dumnezeu l-a lasat omenirii.

In ''Istoria Bisericii'' Dr. Boroianu spune: '' A fost oare Constantin crestin cind a dat decretul sau pentru serbarea duminicii ca zi de sarbatoare in Biserica crestina la anul 323 ?Nu! Citez din Autorii ''Istoriei Bisericesti '' : ''Imperatorul trecu la crestinism in anul 64 al vietii sale (adica in anul 337, la 14 ani dupa darea decretului ), oprit pina acum a face aceasta trecere din motive de inalta intelepciune...O boala insa, care ii prevesteste moartea, il facu pe imperator sa primeasca botezul, in palatul sau din Nicodimia, de la episcoul Eusebiu (anul 337 ) Dupa moarte, senatul roman l-a pus intre zei . ''

Motivul care a determinat conducerea Bisericii crestine, dupa unirea ei cu Statul roman , sa adopte ziua soarelui (Dies Solis , sau Sun day in engleza, Sonntag in germana ...) in locul Sabatului, este lamurit si in cartea ''Sarbatorile Romane si Romine '' : ''

'' Sarbatorile stabilite, acelea cu zi anumita, cad toate in zilele de sarbatori ale paganilor, care s-au crestinat. De ce ? Fiindca era greu sa faci pe paganii crestinati sa se lase deodata si cu de-a sila de obiceiurile lor  din stramosi, sa-si lepede sarbatorile, sa-si uite idolii si zeii lor. Ei trebuiau deprinsi cu incetul. Astfel, s-au lasat neatinse zilele lor de sarbatoare, dar in loc de zeii lor , cu incetul s-au rinduit sfintii crestini intr-aceste zile, ca sa fie sarbatoriti. Toti zeii pagani au fost inlocuiti cu sfinti crestini ''(Poboran, pagina 4)

Sarbatorile pagane erau solare, adica sarbatoreau fenomene din natura si miscarile soarelui. Astfel, in toiul verii, popoarele nordice aveau sarbatoarea lui Donnar, zeul tunetului, pe 20 iulie(la 6 saptamini dupa solstitiu). Sarbatoarea le-a fost lasata, o are si azi intreaga biserica...Donnar a fost insa inlocuit cu un sfant, Ilie profetul .Zeul Donnar alerga peste tot cu carul de foc tunind si fulgerind. Iar sfantul Ilie tot asa face, in credinta poporului.''

La noi, la romani, se gasesc urme de obiceiuri pagane, dintre care amintim Lupercaliile si Saturnaliile. La Saturnalii se jertfea un porc, al carui cap se punea la picioarele zeului- asta e tocmai Vasilca noastra...

Mascarea si Travestirea asa de obisnuita la Saturnalii o avem si noi in obiceiurile celor care umbla cu Steaua si Vicleimul. Steaua este un obicei pagan, deoarece romanii si germanii, la sarbatorile solare, in decembrie, simbolizau soarele ce renastea cu o stea, pe care o purtau prin orase, cantind imnuri de lauda soarelui;''  Aceasta forma de idolatrie fata de ''ostirea cerului '' , si anume inchinarea la corpurile ceresti, astrale, a fost inlocuita cu '' Steaua sus rasare /ca o taina mare ...'' vestind nasterea Mantuitorului, aleasa in mod arbitrar pe 25 decembrie la sute de ani dupa Inaltarea la Cer a lui Hristos..

Nasterea Lui Hristos pe care o serbam astazi, n-a fost sarbatorita niciodata de apostoli si de primii crestini, nici in secolul intai, nici in al doilea, nici in al treilea, ba chiar nici la 400 de ani dupa Hristos! Numai crestinii din Orient serbau la 25 decembrie amintirea vesela a renasterii zeului Mithras, zeul ce simbolizeaza soarele, si care s-a identificat cu Sol Invictus (soarele neinvins) al Romanilor., cu Tamuz si Horus al egiptenilor.  

Constantin cel mare, chiar dupa ce a decretat religie de stat crestinismul, a continuat sa adore '' Soarele neinvins'', si astfel s-a statornicit la crestini sarbatoarea din 25 decembrie '' nasterea lui Isus'' , inlocuind de fapt sarbatoarea renasterii zeului persan Mithras si cel roman ''Sol Invictus'' . Cu siguranta, Isus Hristos S-a nascut intr-una din cele 365 de zile ale anului calendaristic, dar nu este precizat nicaieri cind anume. Din cele 365 de zile ale anului , de ce a fost aleasa in mod arbitrar ca ''data a nasterii ''  o zi in care paganii se inchinau zeului Mithras, sau celui roman Sol Invictus?

Isus Hristos :''Degeaba Mã cinstesc ei, dând învãtãturi care nu sunt decât niste porunci omenesti. Voi lãsati porunca lui Dumnezeu, si tineti datina asezatã de oameni.'' (Marcu 7, 7)

Isus Hristos :''Ati desfiintat frumos porunca lui Dumnezeu, ca sã tineti datina voastrã. ''  (Marcu 7, 9)

Isus Hristos:''Si asa, ati desfiintat Cuvântul lui Dumnezeu, prin datina voastrã. Si faceti multe alte lucruri de felul acesta!"(Marcu 7,13)