Planul de subminare a Cuvantului scris(biblia) & Cuvantului intrupat(Hristos) in media-TV

 

In ultimii 10 ani a prins contur in tara noastra un plan media,destul de dubios ,odata cu inmultirea posturilor tv romanesti si mai ales a canalelor-documentare in special : Discovery channel ,National Geografic, History channel , Viasat explorer si altele... Trebuie sa fi orb, ori cel putin paralel cu realitatea ca sa nu observi insistenta cu care se toaca, se macina , se sapa zilnic la temelia Cuvantului scris , se erodeaza cu indoieli strecurate perfid, sau se afirma cu argumente pseudo-stiintifice , tot felul de amestecuri otravite menita sa distruga spiritual, sa piarda pe oricine este ancorat slab in credinta, pe cei care au credinta cladita pe nisipuri miscatoare.

1.Promovarea Evolutionismului in multiple forme :

a)Creatia fara Creator : Se propaga ideea unei creatii spontane a universului , fara a avea un Creator Divin , un coordonator si legiuitor al functionarii universului, cu toate galaxiile ce fac parte din el.

b) Darwinismul este intarit si promovat prin emisiuni dese si bogat ilustrate cu efecte video pentru o mai mare credibilitate .O imagine bine lucrata in Adobe AfterEffects face cat 1000 de cuvinte. Din 10 invitati in cadrul documentarului, 8-9 prezinta probe si argumente in favoarea evolutionismului si a stiintei atot-puternice care poate explica daca mai intai a fost oul sau gaina. Ori viceversa.

c) Promovarea personajului Stephen Hawking in numeroase seriale si documentare, ca fiind un geniu absolut al momentului si punct central de referinta in explicarea originii universului.

Acest matematician ,tintuit de o boala necrutatoare intr-un scaun cu rotile, incapabil sa vorbeasca decat printr-un software cu o voce de robot, declama cu autoritatea ''infailibila '' a unui semi-zeu ce si cum se intimpla in univers. Cateva dintre parerile lui personale : ''Legile fizicii pot explica universul fără să fie nevoie de un Creeator în această ecuație" "din Nimic se poate într-adevar crea Ceva, iar Universul nostru chiar a fost creat din Nimic". "Nu e nevoie să îl invoci pe Dumnezeu să aprindă hârtia de turnesol și să pui astfel universul în mișcare" -‘’Gravitatia si fenomenele cuantice au creat universul din nimic,fara a fi nevoie de existenta unui Creeator’’ etc...

Aceste opinii personale ale lui Stephen Hawking sunt luate ca adevaruri absolute si incontestabile de o mare parte a maselor de telespectatori complexati de pregatirea stiintifica a ''oamenilor cu carte'' , ''genii de la Harvard, Cambridge'' , ''oameni cititi domnule..'' dar prea putini iau in considerare posibilitatea ca, pe langa capacitatea intelectuala a acestui domn de a procesa formule matematice ,s-ar putea sa nu gaseasca in interiorul lui decat un suflet meschin si o inima smochinita, in care e cu neputinta sa incapa imaginea Creeatorului nostru ,dragostea Lui pentru universul creat si fiintele care-l populeaza.  

Probabil ca incap doar formule matematice, si daca dragoste nu are , atunci este cum spune Pavel :  ''Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor. Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic. '' (1Corinteni 13:1,2)

Dar cei care construiesc documentarele se bazeaza pe imaginea impresionanta a unui om cu handicap combinata cu ideile stiintifice care le emana , astfel actioneaza emotional cu o mare rata de succes asupra oamenilor usor manipulabili.

A nu se intelege ca avem ceva de criticat vis-a -vis de conditia fizica a personajului,nicidecum, ci scoatem in evidenta cum se foloseste media de aceasta imagine  in planul de manipulare. O forma de mila si compasiune  fata de conditia lui fizica combinata cu o forma de respect pentru ideile revolutionare emanate de personaj alcatuiesc un plan emotional puternic ,care lubrifiaza accesul la constiinta privitorului , manipularea fiind mult mai usor de obtinut.

Oamenii nu mai vad in Stephen Hawking ceea ce este el de fapt cu adevarat: un om insingurat,care considera ca nu exista mantuire ,nu exista speranta, moartea este vesnica si nu exista nici un Salvator care sa ne mantuiasca, nu exista un Dumnezeu care sa ne fi creat nici pe noi nici universul, un om ale carui frustrari si ura acumulata datorita in principal conditiei lui fizice si le varsa impotriva omenirii si impotriva Dumnezeirii sub forma unor ''descoperiri stiintifice'' facute in imaginatia lui , un om care ar dori in razbunarea lui sa ia orice speranta celor care cred in Dumnezeu , un om fara sansa de a fi iertat si mantuit vreodata tocmai datorita revoltei lui perpetue impotriva lui Dumnezeu.

Este alegerea lui ,desigur,sa creada ce vrea acest Stephen Hawking, insa acest personaj bizar este folosit ca stindard , ca drapel si varf de lance al tuturor ateilor si laicilor mai mult sau mai putin alfabetizati , care se revarsa emotional dupa fiecare documentar : ''uite dom'le ce zice asta, om citit cu multa carte ...pai daca a zis geniu asta din scaunu lui cu rotile, pai asa este bre ! ''

Din fericire , o mare parte a oamenilor de stiinta nu impartasesc ideile evolutioniste  ale lui Hawking, dimpotriva , multi dintre ei ajungand sa-si confirme crezurile creationiste in experimentele stiintifice. Nu tot ce este stiinta este impotriva Dumnezeirii, asa cum nu tot ce este impotriva Dumnezeirii poate fi numita stiinta.

2.Idolatria Solara moderna

Zeci de documentare in care ni se prezinta cu o perseverenta demna de o cauza mai buna originea noastra ''astrala'' , provenienta noastra solara. Afirmatiile lor sunt aceleasi, rotite intre diferite personaje care le prezinta din mai multe unghiuri ca sa para cat mai veridic : suntem facuti din atomi proveniti din Soare, Pamantul insusi, satelitii naturali si tot ce are miscare si fiinta provine de la ''Tatal'' primordial, Soarele. Este numit fara sfiala drept ''TATA  CERESC'' in anumite documentare, mama fiind desigur, Terra.

Se amesteca un adevar biblic, si anume ca suntem facuti din acest pamant , plamaditi din subtantele chimice existente pe acest pamant, cu idolatria astrala si planetara antica, in care corpurile ceresti erau considerate mama si tatal nostru, zeitati supreme. In documentare se afirma ca : ''aurul din verigheta de pe deget, fierul din sangele nostru , toate provin din Soare, acest ''dumnezeu'' creeator care ne adapa cu generozitate din abudenta lui de caldura si lumina.

A se observa cum se defaimeaza subliminal textele biblice in care se scrie negru pe alb cum a infiintat Dumnezeu cel adevarat institutia casatoriei (in antiteza cu aurul din verigheta provenit din soare..) si cum a fost creat omul de catre Dumnezeu( in antiteza cu sangele nostru provenit din ''soare'') singele in care avem viata dupa cum spun textele biblice.

Asadar ,nu Dumnezeu l-a facut pe om (spun documentarele), ci Soarele insusi,in decursul a miliarde de ani . Nu Dumnezeu a infiintat institutia casatoriei (spun indirect documentarele), ci Soarele insusi pecetluieste si binecuvanteaza casatoria oferind pina si aurul din verighetele ce simbolizeaza uniunea barbatului cu femeia.

Nu Dumnezeu a creat soarele si corpurile ceresti, pentru a ne lumina, pentru a ne oferi energie si suport al vietii pe pamant, ci Soarele s-a facut pe el insusi, spontan, ca intreg universul. Nu Dumnezeu a luat pamant , l-a conceput pe om si i-a suflat in nari suflare de viata, ci Terra ne-a nascut asa, spontan, asa i-a venit ei intr-o dupa-amiaza de citeva miliarde de ani. Mit tipic al Legendelor Olimpului, in care zeitati astrale se joaca cu soarta muritorilor. Concluzie: Dubla idolatrie solara/planetara, de sorginte egipteana/babiloniana , mascata sub forma unor nevinovate documentare asa zis 'stiintifice'' .Despre aceasta forma de idolatrie antica puteti citi mai multe aici.

De ce are atat de mult succes aceasta forma de idolatrie astrala? Pentru ca e mult mai convenabil sa stii ca ai ca ''dumnezeu creator'' Soarele, care nu-ti cere socoteala pentru nici un pacat sau viciu, nici nu-ti cere sa renunti la ele, e doar un corp ceresc fara gandire sau ratiune. Si daca nu trebuie sa renunti la pacate si vicii ,nu trebuie nici sa iti ceri iertare lui Dumnezeu, si mai convenabil. In final, omul moare neiertat si nemantuit, exact scopul dorit de cei care promoveaza idolatria solara , evolutionista, darwinista.

Nu doar cei din mass-media promoveaza aceasta idolatrie solara, ci chiar mega-bisericile lumii, catolica, ortodoxa, si  alte denominatii, au o intreaga paleta simbolistica de inchinare la Soare, mai multe puteti citi aici + imagini .

3. Nemurirea sufletului 

Tema este atat de veche, pe cat de vechi este tatal minciunii . Inca din Geneza, tema nemuririi sufletului a pacalit oameni, a furat vieti si a adus moartea peste tot pamantul. Este celebra fraza intunecatilor '' "Oare a zis Dumnezeu cu adevarat: "Sa nu mancati din toti pomii din gradina"?"... "Hotarat, ca nu veti muri, dar Dumnezeu stie ca, in ziua cand veti manca din el, vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul(Geneza 3 : 1-5) Ideea sufletului nemuritor a prins si atunci ,in vechime, prinde la fel de bine si acum in sufletele nehotaritilor.

Ingerii cazuti, aceste fiinte abjecte care au desfigurat planeta Pamant ,au injosit  conditia umana si s-au balacit in mizeria imixtiunii lor pina si in planul regnului animal si vegetal , iti spun la fel si astazi,  iti transmit acelasi mesaj antic in documentarele lor, in filmele lor, in productiile lor media:  Hotarat ca nu vei muri prietene! A zis Dumnezeu ca vei muri ? Da de unde...chiar si daca vei muri, pai tot vei trai omule, sufletul tau nu moare....esti nemuritor....devii schelete ambulant, vampir, varcolac, stafie sau spirit ratacitor.... ba nu, poate te reincarnezi... sau poate devii ca Dumnezeu...crede-ne pe noi, nu pe Dumnezeu... n-ai cum sa mori, esti nemuritor .... Dumnezeu te-a mintit cand a spus ca daca vei pacatui, vei muri ..de fapt Lui ii este teama sa nu ajungi ca El .... crede-ne pe noi, nu pe Dumnezeu ...avem oameni de stiinta, avem savanti care pot sa-ti explice, sa te convinga .... avem experti care confirma ce spunem NOI, nu ce iti spune Dumnezeu ....

a) Emisuni intregi sunt dedicate nemuririi sufletului ,in orice zi a saptamanii se poate gasi o ora dedicata pe vreun post oarecare acestui subiect indragit de o larga majoritate de atei sau ''credinciosi'' formali, dispusi sa accepte orice in ideea ca ''oricum, nu prea se stie care e adevarul..'' Documentare dedicate activitatii supranaturale a celor morti, a celor de ''dincolo'', a fantomelor, spiritelor care bantuie case si locuri, sunt pe toate programele.

b) Vinerea seara in special este o intrecere intre televiziuni care sa prezinte mai socant tema nemuririi sufletului si a reincarnarii sufletului ,unii cu invitati cu ''greutate intelectuala '', ''oameni cu carte frate ..'' , altii cu imagini soc si titluri pompieristice:'' Soc si groaza! Stafia care a bagat spaima in sateni !'' sau '' Incredibil: spiritele mortilor se razbuna pe ..''

c) Filmele cu vampiri, demoni, strigoi si varcolaci au aceeasi predilectie pentru ziua de vineri seara. Oare este o coincidenta ca atunci incepe Sabatul? Nicidecum. Oare este o coincidenta ca Isus Hristos, a fost depus mort in acel mormant intr-o zi de vineri, toate stihiile intunericului bucurandu-se de eveniment ca de o mare victorie? Nicidecum.

In concluzie, daca sufletul este nemuritor,asa cum se afirma pe toate posturile tv  , ce nevoie mai avem atunci de un Rascumparator, un Salvator ca Isus Hristos care sa ne ofere nemurirea, mantuirea? Jertfa lui e de prisos daca oricum, sufletul nostru e nemuritor, asa cum spune sarpele cel vechi inca din Geneza...

4. Defaimarea lui Isus Hristos si a Noului Testament

In special pe canalele documentare,Discovery si National Geografic, se propaga o multitudine de idei si emisiuni care se intrec in defaimarea imaginii si Numelui lui Hristos, a activitatii lui si a caracterului lui nepatat.

a) Se fac documentare in care Iuda tradatorul este reabilitat (!) in ideea ca de fapt, nu doar ca nu a fost tradator, ci chiar cel mai iubit dintre apostoli si singurul caruia Isus i-a spus niste ''secrete'' pe care ceilalti apostoli nu erau nici capabili nici demni sa le cunoasca.

Rolul lui Iuda devine in aceste documentare de personaj cheie, fara el Jertfa lui Hristos neputand avea loc, practic de acest Iuda depinde de fapt salvarea omenirii. Imaginea sifonata de tradator care este parasit si de ceilalti apostoli, si de Dumnezeu, ba chiar si de cei care l-au platit cu 30 de arginti ca sa-l vanda pe Isus , este spalata cu grija si reevaluata de ''specialisti'' care il considera cel putin egalul lui Hristos in toata ecuatia sacrificiului suprem.

b) Se prezinta documentare cu idei abjecte , blasfemiatoare, la adresa Lui Hristos , in care se insinueaza ca de fapt traia in concubinaj cu Maria Magdalena, ca se sarutau pe gura (!) ca ar fi avut copii din flori cu ea (daca nu si cu altele) copii ce formeaza arborele genealogic al celor cu ''sange regal'', ''iluminatti '' sau alte denumiri exotice.

Nu ca Hristos n-ar fi avut voie sa se casatoreasca si sa aiba copii, ar fi fost ceva perfect normal, doar era si Om, nu doar Dumnezeu intrupat, dar nu aceasta era menirea lui si venirea lui pe Pamant, ci sacrificiul vietii lui pe cruce, pentru ca oricine crede in el ,sa nu piara ci sa aiba viata vesnica ! Ideea de concubinaj cu alte personaje din textele biblice si copii din flori sunt totuna cu ideea satanica a ''bastardului '' nascut din ''fecioara '', in care se ia in deridere adevarul biblic ce confirma faptul ca Fecioara Maria a nascut pe Isus fara a avea un barbat cu care sa-l conceapa, ci prin Duhul Sfant. A fost un motiv de batjocura atunci, este si acum pentru multi.

c) Descoperiri arheologice aduse in argumentatia desfiintarii rolului lui Hristos si a faptelor lui pe pamant .

Manuscrisele de la Qumran, niste erezii scrise de imitatori ai apostolilor la sute de ani dupa desfasurarea evenimentelor principale, si contestate chiar de numerosi experti in arheologie si istorie antica , sunt prezentate drept probe indubitabile care pun sub semnul intrebarii natura divina a lui Hristos, copilaria lui ''misterioasa'' petrecuta sub influenta unor ''vrajitori'' si magi ai momentului respectiv, precum si multe ''minuni'' neconfirmate biblic.

Osuare descoperite in Israel, in zona Ierusalimului, cu resturi de schelete umane si nume sapate in piatra:'' Iosif'', ''Miryam '' propaga ideea daca nu cumva totul nu a fost decat o inselatorie si oasele personajelor biblice, inclusiv ale lui Hristos, nu se gasesc cumva in acele osuare...

Falsuri de artefacte si obiecte ca apartinand lui Hristos, sau provenite din zona si timpul unde au avut loc evenimentele: Giulgiul din Torino (un fals din perioada 1260 -1390) , un pocal din piatra semipretioasa considerat a fi cana din care a baut vin Hristos in ultima intalnire cu ucenicii, un varf de lance care l-a strapuns pe cruce, cuie si bucati de lemn din cruce, toate considerate talismane, obiecte cu puteri supranaturale, care confera'' puteri colosale'' (chiar si Hitler era obsedat de aceste artefacte) . Aiureli pseudo-stiintifice menite mai mult sa distruga sensul principal al intruparii lui Hristos pe pamant, decat sa-i consolideze imaginea.

5. Defaimarea lui Moise si a Vechiul Testament

Moise si minunile care au avut loc in timpul exodului de sub sclavia egipteana, sunt demontate cu constiinciozitate in aceleasi documentare, de catre ''experti'' care explica cu aroganta cum s-a despicat ''stiintific'' marea ca sa treaca poporul evreu, cum erupea un vulcan in departari si evreii il vedeau ca pe o coloana de fum ziua si una de foc noaptea, confundand vulcanul cu Dumnezeu, etc ... Explicatii ''stiintifice'' care ii umple de ridicol pe protagonistii acelor documentare.

Orice are importanta in credinta oamenilor este atacat , mai ales daca Avraam certifica autenticitatea si importanta textelor vechiului testament , a prorocilor si a lui Moise in special, iar pe Avraam il certifica Isus Hristos intr-o cuvantare catre ucenicii lui : ''29. Avraam a raspuns: "Au pe Moise si pe proroci; sa asculte de ei." '' Si Avraam i-a raspuns: "Daca nu asculta pe Moise si pe proroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti." (Luca 16: 29, 31)

Cu alte cuvinte, nu ai cum sa il faci mincinos pe Moise si pe proroci, sa explici ca minunile de fapt au fost niste fenomene naturale explicabile pur stiintific, si in acelasi timp sa afirmi ca il crezi pe Hristos, care a inviat din morti. Ori ii confirmi pe amandoi si pe proroci,ori pe nici unul,  nu exista cale de mijloc. Iar posturile tv documentare au ales: nu-l cred nici pe Moise, nici pe prooroci, nici minunile -iluzii explicabile stiintific , si evident nici pe Omul Isus Hristos, Dumnezeu intrupat.

Altfel,nu l-ar fi defaimat. Nici pe El, nici pe Moise.

6. Astrologia, vrajitoria, ghicitul, numerologia, chiromantia

Aceste activitati  considerate niste uraciuni in Vechiul Testament cat si in Noul Testament, blestemate de Dumnezeu , sunt cireasa de pe tortul emisiunilor de divertisment matinale in special, la absolut toate posturile tv romanesti: Protv, Antena 1,2,3, Euforia tv, Acasa tv, B1tv, National tv, etc etc etc nu exista practic post tv care sa nu prezinte ''prezicerile zilei '' pentru ''nativii din ...'' cine stie ce ''zodie'' .

Lasand la o parte faptul ca sunt niste absurditati din categoria''sa-i prostim pe prosti '' , ca numai niste retarzi pot sa creada ca 300 milioane de pamanteni ''nativi din zodia x'' sau 500 milioane de oameni de pe tot globul ''nativi din zodia y'' vor avea in acea zi acelasi meniu de intimplari: 'vei avea probleme cu stomacul, eventual migrene..primesti vesti din strainatate...o sansa in dragoste se iveste la orizont...sau '' sansa la loto...ori schimbarea locului de munca'' ...''grija la entorse sau luxatii azi ''... cum sa aiba sute de milioane de oameni parte simultan de aberatiile prezise de astroloaga mama omida?

Dar prostia ,incultura, analfabetismul, lipsa bunului simt , snobismul si lacomia sunt atat de mari si raspindite, incat devin campii si ogoare fertile tocmai bune de insamantat cu ''prezicerile'' astrologice matinale. Nu exista portal pe internet, ori site aferent posturilor tv care sa nu aiba rubrici speciale de astrologie si numerologie, este un ''must have'' care aduce audienta, si audienta aduce bani. Nu conteaza ca este o activitate anatemizata in Biblie , tot ce conteaza este ''sa-i prostim pe prosti si sa le luam banii ''.

Deuteronom 18:14 ‘' Căci neamurile acelea pe care le vei izgoni, ascultă de cei ce citesc în stele şi de ghicitori; dar ţie, Domnul Dumnezeul tău nu-ţi îngăduie lucrul acesta.'' Isaia 44:25''Eu zădărnicesc semnele prorocilor mincinoşi şi arăt ca înşelători pe ghicitori; fac pe cei înţelepţi să dea înapoi şi le prefac ştiinţa în nebunie.'' Zaharia spune clar: ‘' Căci terafimii vorbesc nimicuri, ghicitorii prorocesc minciuni, visele mint şi mângâie cu deşertăciuni. De aceea, ei rătăcesc ca o turmă, sunt nenorociţi, pentru că n-au păstor.'' 2Imparati 23:5 ''A izgonit pe preoţii idolilor, puşi de împăraţii lui Iuda să ardă tămâie pe înălţimi în cetăţile lui Iuda şi în împrejurimile Ierusalimului, şi pe cei ce aduceau tămâie lui Baal, soarelui, lunii, zodiilor şi întregii oştiri a cerurilor.''

Ce-i face pe astrologii din ziua de azi sa creada ca Dumnezeu si-a schimbat parerea vis-a-vis de aceste uraciuni de ''ghicire a viitorului'' ?  Au ei un contract separat, special, cu Dumnezeu, in care sunt exonerati de raspundere pentru practicarea acestor paganisme antice ?

Nicidecum,pentru ca Dumnezeu nu se schimba, ce a blestemat El asa ramane. Dar cu siguranta, astrologii au un contract cu altcineva..un contract gras, banos, la care nu pot sa renunte fiindca e sursa lor de venit,ca si cum nu ar mai exista pe lumea asta alte posibilitati de a lucra si a prospera decat prin practicarea astrologiei, ghicitului, inselatoriei si manipularii.

''Vrajitoare'' si ''ghicitoare'' sunt invitate des in emisiunile de scandal , emisiuni de barfe ,smenuri, susanele, precum si victime ale acestor inselatorii, un amestec fetid si gretos din care masele se adapa ''spiritual '' seara de seara cu nesat.

7.Salvarea omenirii prin tehnologie

Documentare si filmulete virale aruncate pe internet, dar si emisiuni tv dedicate ''adevarului'' sunt facute cu o mare arta, a manipularii prin ''auto-demascare'' .Documentare ca The Thrive, sau Zeitgeist , zdruncina mintile privitorilor cu fractiuni de adevar socante.

Cum se realizeaza aceasta? Invitatii emisiunilor si interviurilor respective ''dezvaluie'' fapte si evenimente de culise, unele in parte adevarate,unele din care chiar ei au facut parte, despre coruptia mega-corporatiilor si excesul de putere si influenta al magnatilor din diferite vremuri, cu efect direct devastator asupra populatiei globale.

Experimente chimice pe orase intregi, culturi modificate genetic testate pe sanatatea populatiei pentru un profit mai mare, virusuri si bacterii,molime si ''accidente'' biologice toate indreptate impotriva populatiei pentru a o imputina, imbolnavi, pentru a o face dependenta de vaccinuri si medicamente,... si tot felul de atrocitati.

  Scheme financiare piramidale, dedesubturi ale putregaiului numit Wall Street, culisele mega corporatiilor si familiilor care conduc lumea financiar, crizele declansate la intervale de timp regulate pentru saracirea si infometarea populatiei, pentru cresterea datoriilor populatiei si inrobirea ei in datorii care nu doar ca nu se diminueaza odata cu trecerea timpului, ci se inzecesc, toate aceastea trezesc revolta in telespectatori, pe buna dreptate. Pentru ca sunt reale, deconspirate demult si prezentate ca niste ''adevaruri socante noi ''.

Simultan, odata obtinuta consternarea si indignarea privitorului , se ofera solutia salvatoare , binefacatoare pentru intreaga omenire: tehnologia . Sfanta tehnologie care va salva omenirea de la foame si sete, care va aduce tinerete fara batrinete si viata fara de moarte . Fiecare isi prezinta in punctul culminant al documentarului ''cheia'' succesului omenirii, tehnologia de varf , tinuta ''sub papuc'' de stapanitorii lumii actuale.

De remarcat ca aproape toate aceste documentare se auto-proclama ''miscari de mase'': The Trive Movement,  Zeitgeist Movement etc.. La ei , totul e miscare de mase imense de oameni, care accepta instant si fara filtru orice li se prezinta ca adevar absolut,manipulare copiata dupa propaganda politica a anilor ' 20 - '40 ..

Problema nu este tehnologia in sine, ca factor de sporire al confortului, al sanatatii , al prosperitatii oamenilor, ci faptul ca exte exclusa orice interventie in procesul de salvare a Salvatorului care a venit deja, si va urma sa vina, singurul care va putea oferi viata vesnica. Nu se vorbeste niciodata despre ''salvarea sufletelor'' ci despre prelungirea agoniei oamenilor in aceste trupuri cu ajutorul tehnologiei, a medicamentelor si a descoperirilor stiintifice. In opinia lor, sufletul nu trebuie salvat, pentru ca oricum ,'' e nemuritor'' zice sarpele cel vechi, in schimb toata atentia este deturnata catre acest invelis de carne putrezicioasa , spre a-i da slava desarta si temporara.

Sufletul..nici nu conteaza. Pentru aceasta abatere intentionata a atentiei privitorilor de la ceea ce este cu adevarat esential, Isus Hristos da replica in avans cu 2000 de ani : '' Nu vă temeţi de cei care ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel care poate să piardă şi sufletul şi trupul în gheena'' (Matei 10:28)

Isus Hristos nu este si nu va fi vreodata parte principala sau secundara a ''solutiilor'' propuse de ''inteleptii acestor vremuri'' , pentru ei acest Hristos nu exista, si nici nu vor sa stie ca exista. Este o himera, o utopie , exclusa din start din orice plan de salvare al omenirii prezentat in documentarele lor.

Se ofera orice tip de alternativa stiintifica si tehnologica la setea oamenilor de a trai mai mult, de a fi fericiti, de a prospera. Insa niciodata, absolut niciodata intr-un astfel de documentar ( finantat si comandat de aceleasi puteri oculte care controleaza 80% din media) nu o sa existe Dumnezeu ca solutie si salvare a omenirii ,nici macar in plan spiritual.

Propunerile lor sunt simple paleative , prisnite la un picior de lemn, care nu trateaza cauza degenerarii omenirii, ci doar efectul; in acelasi timp ,cealalta parte a mass-mediei vizuale si scrise promoveaza sursele degenerarii, lacomia, invidia, parvenitismul, curvia, coruptia , cruzimea, ticalosia, zgarcenia, egoismul, falsele valori ...

Cu toate ca aceste lucruri sunt arhi-cunoscute de o larga majoritate, nu exista casa si mai nou aproape ca nu exista camera in casele noastre unde sa nu existe aceasta ICOANA A FIAREI VORBITOARE , televizorul.

Toata hula si dejectiile spirituale se revarsa zilnic, non-stop , in creierele noastre prin intermediul televizorului.Nu televizorul in sine este ceva rau ,pacatos, ci ceea ce se vizioneaza cu ajutorul lui. Cine spune ca ''stie sa aleaga '' cum sa butoneze telecomanda si ce sa urmareasca la tv, cum sa selecteze emisiunile si filmele in functie de etalonul moral biblic, acela e deja pierdut, ca un fumator care spune ca se poate lasa oricand de fumat, dar incepand de maine, nu de azi. Si acel maine nu se intampla niciodata.

Cati dintre noi ar putea sa renunte definitiv la minunatul televizor, cu superbul lui ecran LED stralucitor, si rezolutie digitala de inalta definitie, care prezinta lucruri atat de interesante daca stii sa le alegi...? Extrem de putini . Si daca se renunta la tv, macar ramane laptop-ul, tableta, ultrabook-ul care uite, sunt atat de folositoare ..si care se pot conecta atat de usor si rapid la surse de pacatuire si dejectii morale ,mai rapid si mai adanc decat orice televizor... 

Aceste ICOANE ALE FIAREI care vorbesc si rostesc  hule mari impotriva Dumnezeirii , sub toate formele si aspectele posibile si imposibile , sunt cele mai dragi inventii tehnologice din vietile noastre ,viata fara ele ar fi pustie...    ..  oare?

In concluzie, desi il iubim pe Hristos si o afirmam zilnic, avem inimile lipite de icoanele fiarei ca marca de scrisoare si pe deasupra avem si indrazneala sa ne scuzam oarecum slabiciunea pentru media-tv ce este 90% de sorginte satanica,  in fata lui Dumnezeu ,sub pretextul ridicol ca ''noi stim ce sa alegem sa privim, sa ascultam, ...''   sigur ca da....  sigur ca stim.....

8. Site-uri de socializare: Facebook,gen.

Ooo, indrazniti sa comentati ceva despre cel mai iubit site unde putem vedea lucruri atat de minunate , cum ar fi pozele din concediu ale lui Goguta si tanti Mitzi? Pai fara Facebook n-am mai fi la curent cu amantlacurile varului Costica,sau  cu manichiurile de top ale prietenei verisoarei surorii lu' nea ' Gheorghe!  Pe cine am mai barfi noi daca n-ar exista Facebook? Uite-o si pe usuratica aia de Maritza , ce poze sexy si-a pus ,repede sa dau link prietenelor din lista! 

Ei, dar sunt atat de multe lucruri minunate de vazut si de citit pe Facebook, uite cate like-uri are Biserica x ..foarte fain , un mediu atat de prietenos si plin de informatii interesante, cum ar fi jurnalul de club ''Bamboo'' al fetelor din a XI-a B , postarile deprimante ale asociatiei EMO , flatarile , insinuarile si aprecierile profului de sport despre rochita sexy a elevei din  a X-E....uite-o si pe tanti Ralitza ce ''naspa'' ii sta in costumul ala de baie, de cand sta in Barcelona  fraiera aia de vecina ? S-a capatuit si asta, aici era o neica nimeni...

Dincolo de barfa spontana si de neoprit,mentionata de Pavel intre pacatele de care trebuie sa ne desprindem ,dincolo de curiozitatea edenica despre fructul interzis din curtea celuilalt , se afla insa interese uriase ale agentiilor mai mult sau mai putin secrete americane, gen NSA , FBI, CIA, etc, care au la indemana stocate baze de date uriase despre aproape 1 miliard de oameni .

Ei stiu totul despre utilizatorii Facebook: cum se numesc, ce le place, ce nu le place, cu ce se ocupa, ce interese au, ce cumpara, ce vand, ce id national au, cu cine sunt prieteni, cu cine vorbesc, despre ce vorbesc, ce pareri au, ce afinitati politice au, ce boli, ce averi, ce masini, ce case, ce vacante isi permit, si alte sute de informatii despre fiecare utilizator.

O baza de date URIASA stocata si sustinuta pe servere de zeci de milioane de euro platite din bugetul agentiilor secrete, sau ma rog, pentru pifani care mai cred in ''visul american'', de Zuckenberg , studentul amarat ce a incropit in campusul universitatii un mic site cu gandul sa-si faca cat mai multe prietene online acum 7-8 ani , si hop! ce sa vezi, peste noapte s-a trezit ca prin minune miliardar , nici el nu a inteles prea bine cum ,dar se bucura evident.

Din cand in cand un anunt grav din partea ''administratorilor '' Facebook, profund ingrijorati de pagina dumneavoastra , va anunta ca suspecteaza un fel de atac al hackerilor rai si neastamparati, care se pare ca va acceseaza contul neautorizat!  Asa ca va roaga oficial sa va scanati BULETINUL, sau CARTEA DE IDENTITATE, sau CARNETUL DE CONDUCERE , si sa le prezentati aceste dovezi ca intr-adevar sunteti chiar dvs cel care este proprietarul paginii respective....  Va executati rapid si naiv , doar nu o sa pierdeti contactul cu cei dragi de peste mari si tari pentru atata lucru, nu?

Cum sunt si cum vor fi folosite aceste baze de date complete, imense, despre dvs si inca 1 miliard in plus, vom vedea pe parcurs, cand se vor intampla evenimente, in tara, in afara ei, evenimente si crize politice, sociale, economico-financiare, razmerite, revolte, razboaie, etc... Pina una alta, este bine ca pot sa va afiseze mai des pantofi si biciclete la rubrica ''publicitate'' datorita cautarilor dvs dese cu aceste cuvinte cheie pe google ,yahoo si facebook, va usureaza viata...

Apropo de Yahoo : exista de 2 ani de zile (!) ,da, de peste 2 ani de zile exista  o ''stire'' , de fapt un titlu scris cu litere ingrosate in modulul de ''facebook'' al site-ului Yahoo , ce anunta cu majuscule:

'' Descoperire care schimba 2000 de ani de crestinism: Iisus NU A INVIAT ! ''

Acest titlu apare  in orice sectiune a ''stirilor'' de pe Yahoo, in coltul din dreapta-jos, in modulul de ''facebook'' . Indiferent de pe ce calculator sau ip se intra in sectiunea stiri, acest titlu nu se schimba. O eroare ar spune unii...

Hmm, in paginile unui site cotat la 20 miliarde de $ , unde lucreaza mii si mii de redactori si administratori atenti la fiecare cuvant si virgula ce apar pe site, oare sa nu fi observat ei luni de zile, ani de zile , acest titlu infam la adresa crestinismului,  la adresa milioanelor de crestini din Romania si nu numai?

Am urmarit evolutia acelui modul de ''facebook'' care prezinta cateva titluri ,printre care si acesta, timp de 2 ani de zile, pe diverse calculatoare, in Romania si nu numai, pe diverse ip-uri si diverse sisteme de operare. Titlurile se schimba din cand in cand, insa cel cu ''Isus NU A INVIAT'' niciodata nu se schimba. Este mereu prezent la datorie. Datoria '' lor'' desigur, de a face propaganda anti-Hristica, datoria lor de a (dez-) ''informa '' lumea cu privire la Hristos, datoria lor de a submina jertfa Lui pe Cruce si  Invierea Lui.

Din pacate (pentru ei), avem o veste proasta  pentru ei (si fericita pentru noi): Isus Hristos este Viu in vecii vecilor, si iata-L , sta la Dreapta Tatalui in Ceruri, mijlocind pentru noi, cei care credem in Numele Lui Preasfant si in jertfa lui purificatoare. Amin. Ii arde la inima adevarul acesta, le singereaza inima de venin si obida ca nu pot, nu reusesc sa ne convinga cu minciunile lor publicate zilnic, repetate, constante...

Probabil ca odata dezvaluit acest mic incident se vor sesiza si vor ''repara'' greseala , vor scoate de pe pagina Yahoo-stiri acel titlu infam ,  insa e prea tarziu sa mai creada cineva o ''eroare'' ce staruie zilnic in minciuna si defaimare timp de doi ani de zile, pe unul din cele mai mari site-uri din lume, in toate paginile de stiri...

Mici amanunte, vor spune unii naivi...insa cei care sunt antrenati de Pavel, imbracati cu armura lui Dumnezeu impotriva inselatoriilor intunericului,incinsi la mijloc cu Adevarul si poarta sabia duhului care este Cuvantul lui Dumnezeu, nu pot fi pacaliti de micile ''amanunte'' aruncate ici si colo ...

'' Să ţineţi întotdeauna scutul credinţei cu care veţi putea stinge săgeţile aprinse ale Celui Rău.Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia duhului care este cuvântul lui Dumnezeu.'' (Pavel, Epistola catre Efeseni, 6,16)